Jordmaur

Invaderes du av jordmaur?

Jordmaur trives godt i hager, under heller, i blomsterbed og langs grunnmurer. De kan også etablere seg inne i boliger og da ofte på steder der det er fukt og varme. Ofte kommer de da frem tidlig om våren på leting etter næring/sukker, og mange kaller dem også for «sukkermaur».

En svart jordmaurtue består av en dronning, egg, larver og arbeidsmaur (sterile hunner). I løpet av sommeren produserer tuene såkalte vingemaur. Dette er hanner og hunner som svermer og på den måte sprer maurene seg. Hannene kommer fra ubefruktede egg og deres eneste oppgave er å parre seg. Dronningene kommer fra befruktede egg hvor larvene har fått mye proteiner. Hver enkelt dronning som klarer seg vil søke å finne en ny plass (om de er heldige) hvor de kan starte en ny tue. Når disse svermer i nærheten av hus kan man føle at huset blir invadert av maur. En tue kan inneholde opp til 10 000 maur. Arbeidsmaur blir fra 3-5 mm.

Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å bli kvitt jordmaur!

Bilde av jordmaur

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle