Andre skadeinsekter

Stikkeveps

Om det oppdages vepsebol på eller i umiddelbar nærhet til hus kan Proff kontaktes slik at det kan fjernes på en trygg måte.

Stikkeveps er sosiale dyr. En dronning lever sammen med sine døtre (arbeidere) i en vepsekoloni. Kolonien dør ut i løpet av høsten, og et vepsebol benyttes aldri om igjen.

Om høsten kan stikkevepsene være plagsomme for oss mennesker når de er på jakt etter sukkerholdig næring. Både forebyggende tiltak og bekjempelse kan redusere vepsemengden nær boliger. For å unngå vepsestikk, må man være forsiktig ved en bekjempelse. For et fåtall personer kan et stikk være farlig. Les mer!

Kilde: Folkehelseinstituttet.

Illustrasjon av stikkeveps

Stripet borebille

Stripet borebille (Anobium punctatum) har lokale navn som mit, mott og mår. De sirkelrunde, 1-2 mm store hullene som ofte sees i møbler og treverk, er nok bedre kjent enn billene selv.

Disse hullene, hvor de voksne billene har gnaget seg ut, er oftest spor etter tidligere angrep. Stripet borebille kan under enkelte forhold gjøre stor skade i treverk. Les mer!

Kilde: Folkehelseinstituttet.

Tørrfruktmøll

Tørrfruktmøll (Plodia interpunctella) er blitt vanlig i Norge, og regnes som ett av våre fem vanligste innendørs skadedyr.

Larven lever i en lang rekke tørre planteprodukter som tørket frukt, nøtter uten skall, korn, frø, sjokolade og krydder. Den opptrer i matlagre, næringsmiddelbedrifter og bolighus. Les mer!

Kilde: Folkehelseistituttet.

Har du problemer med noen av disse skadeinsektene?

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle